Resultaten (112)
Aanhanger, verlaagd. (Stigas - Bos en Natuur)
De laadvloer van deze aanhangwagen kan geheel naar het opsteloppervlak zakken, waardoor materieel gemakkelijk geladen en gelost kan worden.
Accu kettingzaag. (Stigas - Bos en Natuur)
Accu kettingzaag voor snoeiwerkzaamheden en boomverzorging.
Accu Top Handelzaag MSA160T. (Stigas - Hoveniers en Groenvoorziening)
Bij lichte zaagwerkzaamheden in boom of hoogwerker. NIET OP DE GROND.
Accu tophendelzaag. (Stigas - Bos en Natuur)
Snoeien en afbreken van bomen en boomverzorging.
Accuzaag. (Stigas - Hoveniers en Groenvoorziening)
Afzetten van struiken, snoeiwerkzaamheden en boomverzorging.
Achterzichtsysteem. (Stigas - Akkerbouw en vollegrondsteelt)
Bij het werken met aangehangen landbouwmachines wordt vaak langdurig met een gedraaide rug en gedraaide nek gewerkt/gezeten.
Armondersteuning voermachine. (Stigas - Melkvee en graasdieren)
Bij voeren op de voermachine komt bij het hanteren van de voerslang ver reiken en een statische houdingsbelasting voor. Hierdoor risico op oververmoeidheid van de arm-schouder en nek regio spieren.
Aspergespin. (Stigas - Akkerbouw en vollegrondsteelt)
Afhalen en terugleggen van folie van aspergebedden en dragen van asperge kist met inhoud is zwaar werk. Deze oogsthulp verlicht het toch al zware werk van asperges steken.
Automatische fust- of bakken(ont)stapelaar. (Stigas - Bloembollenteelt en handel)
Voorkomt het tilwerk bij het stapelen of ontstapelen van bakken met producten. Vooral het frequent stapelen onder heup- en boven schouderhoogte is fysiek zwaar belastend en veroorzaakt regelmatig klachten bij medewerkers. De wens om hogere stapels te maken is een ontwikkeling van de laatste jaren om een betere beladingsgraad te krijgen. Uit gezondheidskundig en financieel oogpunt is het onverstandig om de hoge stapels handmatig te maken.
Automatische karvuller. (Stigas - Pluimveehouderij)
De machine vult automatisch bijv. broedkarren met broedladen.
Automatische voermengwagen aan rails. (Stigas - Melkvee en graasdieren)
Het handmatig mengen van voer en het handmatig voeren van rundvee in een ligbox of stal geeft aanleiding tot langdurige en of frequent kortdurende ongunstige til- en werkhoudingen.
Bandenhulpring. (Stigas - Akkerbouw en vollegrondsteelt)
Het komt nogal eens voor dat er andere banden op de tractor moeten. Niet alleen moet het loodzware wiel worden opgetild, het moet ook worden gedraaid om het precies op de juiste manier te monteren. Dit is fysiek zwaar werk.
Bandenklem. (Stigas - Mechanisch loonwerk)
De bandenklem is een tilhulpmiddel (voor twee personen) voor het klemmen en vervolgens verplaatsen van banden met een maximaal gewicht van 50 kg. Opmerking: Voor zwaardere banden dienen mechanische bandenklemmen te worden ingezet.
Behandelsteun bloedaftappen van biggen. (Stigas - Varkenshouderij)
Bloed tappen van biggen gebeurt door 2 personen. De big moet strak worden vastgehouden en geprikt in een statische en gebukte houding. Bloedprikken van biggen van 15 kg kan voorkomen bij biggenexport naar Duitsland. Hierbij moet bij een groot aantal biggen bloed worden afgenomen.
Bermpaal- en vangrailmaaier. (Stigas - Mechanisch loonwerk)
Het maaien van gras rond reflectorpaaltjes, verkeersbordpalen en vangrailpaaltjes wordt veelal uitgevoerd met een bosmaaier. Het al lopend dragen van de bosmaaier geeft naast belastende weersomstandigheden, benzinestank, trillingsbelasting en geluidsbelasting een forse fysieke belasting.
Bestratingsklem. (Stigas - Hoveniers en Groenvoorziening)
Machinaal bestraten van tegels en klinkers.
Beweegbare melkvloerput. (Stigas - Melkvee en graasdieren)
Bij het melken van de koeien is de melkveehouder dagelijks urenlang in de melkput werkzaam. Een belangrijk onderdeel van de werkzaamheden in de melkput is het aanhangen van het melkstel. Hierbij is de diepte van de put bepalend voor de werkhouding van de melkveehouder.
Biggenbehandelwagen. (Stigas - Varkenshouderij)
Bij biggenbehandeling is sprake van werken in gebogen en statische houding. Om een goede werkhouding in te kunnen nemen en rustig te kunnen werken is het van belang dat de benodigde middelen op adequate wijze beschikbaar zijn.
Buffersysteem (caroussel). (Stigas - Glastuinbouw)
Met een buffer kunnen tempoverschillen in een lijn opgevangen worden. Er bestaan ook geautomatiseerde buffersystemen.
Buisrailstoel. (Stigas - Glastuinbouw)
Werkzaamheden waarbij langdurig wordt gestaan op een buisrailwagen kunnen gewisseld worden met zitten.
De-palletiser (palletontstapelaar). (Stigas - Pluimveehouderij)
De depalletiser ontstapels automatisch 4 stapels van 6 trays met elk 30 eieren vanaf de pallet. 1 stapel met 180 eieren weegt ca 9 kg, dus 4 stapels wegen 36 kg. De stapels worden automatisch op een verwerkingsmachine (sorteermachine / breekmachine) geplaatst.
Deense karrenontstapelaar. (Stigas - Glastuinbouw)
De Deense karren (ont)stapelaar neemt zwaar werk uit handen. Vooral het handmatig ontstapelen is fysiek bijzonder zwaar werk.
Driewielige kruiwagen. (Stigas - Bos en Natuur)
De kruiwagen is bedoeld voor het vervoer van losse bouwmaterialen zoals stenen / steenslag, zand, cement, etc.
EASY!Force pistool. (Stigas - Mechanisch loonwerk)
Schoonspuiten van machines en varkenshokken
Easyflow. (Stigas - Mechanisch loonwerk)
Gewasbescherming / spuitwerkzaamheden; vullen van de spuit
Econo Danish trolley loader. (Stigas - Glastuinbouw)
Het laden/transportklaar maken van Deense karren
Elephants Trunk 2 (ET 2). (Stigas - Hoveniers en Groenvoorziening)
Het wordt vooral gebruikt bij het knippen en scheren van hagen. De elephant trunk is een soort van ergonomisch harnas die het gewicht van de heggenschaar verlegt van de armen en schouders naar de heupen. De katrol neemt het grootste gedeelte van het gewicht van de heggenschaar over, waardoor deze niet meer dan 1,5 kg weegt. De uitslag van de katrolkabel en de vorm van de beugel is zo ontwikkeld dat deze dezelfde bewegingsvrijheid heeft als zonder harnas.
Farm Hitch systeem. (Stigas - Akkerbouw en vollegrondsteelt)
Aankoppelen van getrokken werktuigen achter de trekker. Het is mogelijk om zonder de trekkercabine te verlaten de aftakas, de hydrauliekaansluitingen en de verlichting van gedragen landbouwwerktuigen aan of af te koppelen.
FenceFork Powertool. (Stigas - Hoveniers en Groenvoorziening)
Plaatsen en verplaatsen van diverse soorten palen.
Fronthefsysteem. (Stigas - Akkerbouw en vollegrondsteelt)
Het tillen van te zware frontgewichten in een slechte werkhouding is overbodig geworden bij gebruik van een fronthefsysteem.
Gereedschapsdrager. (Stigas - Akkerbouw en vollegrondsteelt)
Bouten en moeren van wielen zitten vaak erg vast en moeten daardoor losgedraaid worden met een luchtsleutel. Op locatie in het veld of bij bedrijven zonder werkplaats is geen luchtsleutel aanwezig. Het losdraaien met de kruissleutel is dan erg belastend werk voor de rug en schouders. Bovendien zitten de bouten verzonken waardoor er een slechte lichaamshouding ontstaat om kracht te zetten.
Gewassnijder/-ruimer teeltwisseling. (Stigas - Glastuinbouw)
Het snijden/ruimen van komkommergewas voor teeltwisseling
Grondeierengrijper. (Stigas - Pluimveehouderij)
(Frequent) bukken kan voorkomen indien er sprake is van (veel) grondeieren.
Hefmobiel. (Stigas - Hoveniers en Groenvoorziening)
Verplaatsen en vervoeren van o.a. (kuip-)planten en zware objecten, het uittillen van palen.
Hellingrooster. (Stigas - Bos en Natuur)
Rooster om hoogteverschillen en openingen op het terrein te overbruggen voor betere begaanbaarheid te voet en met handbediende transportmiddelen. Het hellingsrooster wordt over de opening, helling of andere oneffenheid op de gewenste looproute gelegd. Vervolgens kan over het rooster gelopen worden, eventueel met een kruiwagen of kar. Bij een drempel kunnen er twee roosters gebruikt worden: één voor de oploop en één voor de afloop.
Hulpmiddel asperges oogsten. (Stigas - Akkerbouw en vollegrondsteelt)
Neemt u contact op met Stigas, telefoon 085 - 044 07 00 (optie 1)
Hulpmiddel om grondeieren te rapen. (Stigas - Pluimveehouderij)
Bij grondeieren verzamelen is sprake van (frequent) bukken bij rapen van de eieren met 1 hand. Met de andere hand wordt een emmer gedragen waar de eieren in worden verzameld. Het langere tijd dragen van een emmer met 1 hand is onprettig en geeft een statische belasting van de schouder- en armspieren en kan een scheve lichaamshouding tot gevolg hebben.
Hydraulisch veiligheidsframe. (Stigas - Mechanisch loonwerk)
Om met shovel ergens onder door te kunnen rijden zonder het veiligheidsframe te verwijderen
Hydraulische coniferenlaadklem. (Stigas - Boomteelt en Vaste plantenteelt)
De hydraulische coniferenlaadklem is een werktuig voor het klemmen en verplaatsen van struiken met kluit. Het wordt gebruikt voor het laden en lossen van gerooide struiken (op een wagen of in een machine). De hydraulische coniferen laadklem is voorzien van 2 klemarmen, waartussen de stam van de struiken met kluit wordt geklemd. De struik wordt door de hijsarm van een kraan opgetild. Bij het positioneren van de laadklem is meestal de hulp van een persoon noodzakelijk. Door middel van een handvat kan (en moet vanuit veiligheidsoverwegingen) de klem goed gepositioneerd worden. De klem is uitgerust met een vaste en beweegbare klemarm. De beweegbare klemarm wordt heen en weer bewogen door een hydraulische cylinder. Om beschadigingen te voorkomen zijn de klemarmen voorzien van een zacht rubber, aan de uiteinden zijn afgeschuinde kunststof doppen geplaatst om de klemarmen gemakkelijk om de stam te geleiden. De hydraulische aandrijvingwordt verkregen via de kraan.
Hydraulische kluitlaadhaak. (Stigas - Boomteelt en Vaste plantenteelt)
De hydraulische kluitlaadbak is een werktuig voor het verplaatsen van bomen en struiken met kluit. Het wordt gebruikt bij het uitrijden, laden of lossen van gerooide bomen of struiken. De kluitlaadbak wordt aangebouwd aan een aandrijvend voertuig. De kluit hangt in een soort vork en de stam wordt omarmd door grijparmen. Bij het werken met de kluitlaadbak is geen 2de persoon noodzakelijk. De hydraulische aandrijving wordt voor de beweging van de machine verkregen via het aandrijvende voertuig. De hydrauliek slangen moeten door middel van snelkoppelingen worden aangesloten. De bediening vindt plaats vanaf de bestuurdersstoel.
Hydraulische lift in put. (Stigas - Bloembollenteelt en handel)
Bukken of bovenschouderhoogte tillen is niet meer nodig bij het stapelen of onstapelen van bakken, kister, dozen, etc.
Hydraulische zijladders. (Stigas - Mechanisch loonwerk)
Met hydraulische zijladders op getrokken balenwagens kun je strobalen veilig transporteren.
Inseminatiewagen. (Stigas - Varkenshouderij)
Bij insemineren zijn verschillende accessoires nodig. Om een goede werkhouding in te kunnen nemen en rustig te kunnen werken is het van belang dat de benodigde middelen op adequate wijze beschikbaar zijn.
Kadaverwagen elektrisch aangedreven. (Stigas - Varkenshouderij)
Verplaatsen van kadaver ook in smalle ruimten.
Kalverkruiwagen met lier. (Stigas - Melkvee en graasdieren)
Bij transport van pasgeboren kalveren is sprake van diep bukken en zwaar tillen.
Klic app. (Stigas - Mechanisch loonwerk)
Met de Klic app is het mogelijk om de gegevens uit een Klic melding direct beschikbaar te maken in de mobiele telefoon van de werknemer. In combinatie met de positiebepaling van de telefoon geeft dit een directe indicatie waar de kabels en leidingen in het gebied liggen en waar je je bevindt ten opzichte van deze kabels en leidingen.
Kluitenrooimachine. (Stigas - Boomteelt en Vaste plantenteelt)
Bij rooien is sprake van lichamelijke belasting mbt lopen door zanderige of modderige ondergrond en piekbelasting bij uitsteken, scheppen, duwen, trekken en tillen. Deze machine is voor het ontwortelen van planten resp. voor het maken van kluiten, met een kluitgrootte van 30-90 cm.
Kogeltrekhaak. (Stigas - Akkerbouw en vollegrondsteelt)
Veel landbouwwerktuigen worden aangekoppeld aan de tractor. Afhankelijk van de speling in deze  verbinding  wordt de chauffeur in meer of mindere mate blootgesteld aan lichaamstrillingen.
Kopheffer. (Stigas - Melkvee en graasdieren)
Bij bepaalde behandelingen van de koe zoals aanbrengen van oormerken en medicijnen toedienen kan door verzet, onverwachte bewegingen en een hoge piekbelasting ontstaan. Ook ontstaat risico op stoten.
Krakei selectiewagen. (Stigas - Akkerbouw en vollegrondsteelt)
Bij de selectie van aardappelen is sprake van lopen door een zanderige of modderige ondergrond hetgeen nog eens bemoeilijkt wordt doordat de selecteur op een zeer smalle, veelal oneffen, strook tussen ‘de ruggen'moet lopen. Deze manier van lopen is met name zeer belastend voor het enkelgewricht. Zieke planten worden in een zak gestopt en dienen gedurende langere tijd op de rug gedragen te worden. Het te dragen gewicht is afhankelijk van het aantal zieke planten dat gevonden wordt. Bij veel zieke planten kan de rugbelasting behoorlijk toenemen.
Kruiwagen op accu. (Stigas - Bos en Natuur)
Deze driewielige elektrisch aangedreven kruiwagen kan o.a. gebruikt worden voor het vervoeren van grond, materialen, puin en afval. De beide voorwielen zijn aangedreven.
M-Service Metazet. (Stigas - Glastuinbouw)
Buisrailwagen die ook over betonpad kan rijden. Daardoor geschikt voor o.a. scouten.
Man down telefoon. (Stigas - Akkerbouw en vollegrondsteelt)
Werkzaamheden die alleen worden uitgevoerd. Vooral als er sprake kan zijn van gevaarlijke situaties.
Melkstaltrolley. (Stigas - Melkvee en graasdieren)
Bij melken in de melkput worden verschillende attributen gebruikt.
Mestschuifrobot. (Stigas - Melkvee en graasdieren)
Het handmatig verwijderen van mest in stallen geeft aanleiding tot langdurige en of frequent kortdurende ongunstige werkhoudingen.
Movexx elektrische trekker. (Stigas - Glastuinbouw)
Compacte, elektrotrekkers waarmee rolcontainers en andere rollende karren heel eenvoudig en zonder lichamelijke belasting van de ene naar de andere plek kunnen worden gebracht.
Obstakelmaaier. (Stigas - Mechanisch loonwerk)
De obstakelmaaier helpt bij het machinaal maaien rondom opstakels. De obstakelmaaier kan bevestigd worden aan iedere lasdrager.
Opdrijfschot. (Stigas - Varkenshouderij)
Bij drijven is sprake van tillen van schotten. Het is van belang dat het schot zo licht mogelijk uitgevoerd en goed hanteerbaar is om lichamelijke klachten te voorkomen.
Paaltrekker. (Stigas - Akkerbouw en vollegrondsteelt)
De paaltrekker is een hulpmiddel waarmee palen uit de grond kunnen worden verwijderd met handkracht.
Palletiser (palletstapelaar). (Stigas - Pluimveehouderij)
De palletiser stapelt eieren op een pallet. 1 stapel met 180 eieren weegt 9 kg. De palletiser pakt 4 stapels tegelijk dus 36 kg.
Pellenc Airion bladblazer. (Stigas - Hoveniers en Groenvoorziening)
Professionele krachtige accu bladblazer voor inzet in groen onderhoud en stadsreiniging
Pellenc Excelion 2000. (Stigas - Hoveniers en Groenvoorziening)
Professionele krachtige accu-bosmaaier voor inzet in groen onderhoud.
Pellenc Helion 2 Compact. (Stigas - Hoveniers en Groenvoorziening)
Professionele heggenschaar voor het knippen van alle soorten hagen.
Pellenc Treelion 45. (Stigas - Hoveniers en Groenvoorziening)
Professionele krachtige accu-snoeischaar voor inzet in groenonderhoud en fruitbomen snoeien
Platenontstapelaar. (Stigas - Glastuinbouw)
Bij het afstapelen van bodemplaten van gedemonteerde Deense karren worden de platen handmatig opgepakt die in vier staanders zijn gehaakt. Dit is onhandig en zwaar werk. Vooral boven schouderhoogte. De platen wegen slechts enkele kilo's.
Platte wagen met lier t.b.v. kadaverkoepel. (Stigas - Varkenshouderij)
Bij verslepen van kadavers ontstaat een piekbelasting voor het lichaam door zwaar trekken.
Pluk-o-trak. (Stigas - Fruitteelt)
Er zijn meerdere pluksystemen op de markt. In het kader van het arboconvenant is er een onderzoek uitgevoerd naar 4 oogstsystemen m.n. de pluktrein, plukkar met pluk emmer, snarenband en de pluk-o-trak.
Pottenvork. (Stigas - Glastuinbouw)
Voor het overzetten/plaatsen van trays/potplanten op deense kar - bijvoorbeeld bij het mengen van karren.
Poultry trolley. (Stigas - Pluimveehouderij)
In de vlees-kuikenhouderij zorgt kuikenpapier ervoor dat de eendagskuikens naar het drinksysteem en het voer worden geleid.
Qlipr Pellikaan Gewasklemsysteem. (Stigas - Glastuinbouw)
Gewaswerkzaamheden (komkommer, tomaat, framboos, etc.) zoals vastklemmen, laten zakken en handelingen zoals tros snoeien, dieven en blad uitbreken
Radiografisch bestuurbare mobiele sloophamer. (Stigas - Mechanisch loonwerk)
Elektrische sloopmachine die op afstand bedienbaar is zodat degene die deze bedient geen last heeft van trillingen en afstand kan nemen van de gevarenzone.
Radiografisch bestuurbare taludmaaier. (Stigas - Mechanisch loonwerk)
Het maaien van hellingen steiler dan 30 graden wordt veelal verricht met een bosmaaier of machines waarachter gelopen moet worden. Het al lopend dragen van de bosmaaier geeft naast belastende weersomstandigheden, benzinestank, trillingsbelasting, geluidsbelasting en belasting van het enkelgewricht, een forse fysieke belasting.
Scheurmachine. (Stigas - Boomteelt en Vaste plantenteelt)
De gewaskluit wordt met een groot mes in gewenste stukken gesneden. Dit vergt veel lichamelijk inspanning door staan, pijnlijke armen van het snijden en gevaar voor snijden door concentratie verstoring.
Snoeischaren. (Stigas - Bos en Natuur)
Een snoeischaar is gereedschap voor het afknippen (snoeien) van dunne en middeldikke takken.
Spuitrobot. (Stigas - Varkenshouderij)
Bij langdurig hogedruk spuiten is sprake van een hoge statische belasting van bepaalde spiergroepen en een hoge trillingsbelasting. Verder wordt dit werk door het hoge geluidsniveau en nevelvorming onaangenaam gevonden.
Stalreinigingsrobot. (Stigas - Melkvee en graasdieren)
Het reinigen van stallen wordt veelal handmatig uitgevoerd met een hogedrukreiniger. Naast belastende omstandigheden als een gladde ondergrond, hoge geluidniveaus en blootstelling aan nevel geeft het handmatig reinigen van stallen aanleiding tot een forse fysieke belasting.
Stapel-/ontstapelmachine. (Stigas - Bloembollenteelt en handel)
Het traditionele stapelen en ontstapelen van bakken is zwaar; er moet gebukt worden als de stapel laag is en boven schouderhoogte gereikt worden als de stapel hoog is.
Stapmaat bij tillen boven schouderhoogte. (Stigas - Glastuinbouw)
De Stapmaat is een hulpmiddel om tillen boven schouderhoogte (tillen boven de 180 cm) te voorkomen. De Stapmaat kan zwaar werk ten aanzien van langdurig (frequent) beladen boven schouderhoogte weg nemen. De Arbeidsinspectie accepteert deze oplossing: men kan hiermee tot 240 cm hoog tillen.
Stenenklem S100. (Stigas - Mechanisch loonwerk)
Het verplaatsen en leggen van zware stenen, zoals bijvoorbeeld trottoirbanden.
Stokheggenschaar. (Stigas - Hoveniers en Groenvoorziening)
Bij het knippen van heggen met een (motor) heggenschaar moeten regelmatig brede hagen worden geknipt. Voor het goed en netjes knippen van de heg moet de hovenier veelvuldig reiken tijdens deze werkzaamheden waardoor gemakkelijk overbelasting ontstaat van nek, schouder en rug. Ook het afzetten van begroeiing dicht bij de grond is fysiek zwaar als dat met een (motor)heggenschaar gedaan moet worden.
Strakvlak. (Stigas - Hoveniers en Groenvoorziening)
Egaliseren van de zand, grond, split, grint, etc.
T.T.-er. (Stigas - Hoveniers en Groenvoorziening)
Bij tegelwerkwerkzaamheden tot ca. 18 kg. Bij groot formaat tegels boven de 18 kg hebben wij een dubbele tegeltiller waarbij twee man de job kan klaren.
TailGUARD's rear blind spot detection. (Stigas)
Met TailGUARD's rear blind spot detection wordt achteruit rijden met groot onoverzichtelijk materiaal gemakkelijker en veiliger. Op ca. 50cm van personen of objecten stopt het remsysteem automatisch.
Tegeldonkey. (Stigas - Hoveniers en Groenvoorziening)
Tegels verplaatsen op de traditionele manier is zeer belastend voor de rug.
Tonkinstokzetmachine. (Stigas - Boomteelt en Vaste plantenteelt)
Deze stokken uitzet voorziening (DAMCON HSD-I) wordt geleverd voor montage in een plantmachine (type PL-40V). Een handleiding voor bevestiging wordt geleverd.
Traystapelaar. (Stigas - Pluimveehouderij)
De traystapelaar stapelt automatisch trays (van elk 30 eieren) tot een stapel van 6 trays hoog. Eventueel worden de stapels daarna verder getransporteerd naar een eindpunt, waar de pluimveehouder de stapel op een container of een pallet kan zetten.
Tromp EasyLift, tegeltiller. (Stigas - Hoveniers en Groenvoorziening)
Het verplaatsen en leggen en ook oprapen van zware tegels.
Vacuümunit met toebehoren. (Stigas - Mechanisch loonwerk)
Het verplaatsen en leggen van grote tegels en betonplaten is zwaar werk.
Voermengwagen computergestuurd. (Stigas - Melkvee en graasdieren)
Voorheen gebeurde het voeren door met de trekker en de voerinstallatie op gezette tijden langs de koeien te rijden.
Voermengwagen met cabine. (Stigas - Melkvee en graasdieren)
Het mengen van ruwvoer en het voederen van rundvee geeft aanleiding tot een hoge mate van fysieke belasting, zoals bijvoorbeeld het werken met een gedraaide rug. Tijdens deze werkzaamheden is de kans op overbelasting van spieren, pezen en gewrichten groot.
Voerverdelers. (Stigas - Melkvee en graasdieren)
Voeren van gras in de stal, enorme hoeveelheden gras worden circa 5 maal daags handmatig voor de koeien gewerkt.
Walking floor trailer. (Stigas - Mechanisch loonwerk)
Een walking floor trailer maakt het laden/lossen en het vervoer van strobalen veiliger. Doordat er geen spandbanden meer losgehaald hoeven te worden.
Watergeefkar of Dynnox. (Stigas - Hoveniers en Groenvoorziening)
De Dynnox trek je simpel uit de bestelauto en rijdt je naar de werkplek. Op de Dynnox worden watertanks en benodigde tools geïnstalleerd zodat de medewerker alles bij de hand heeft.
Werkplateau ('Preekstoel'). (Stigas - Bos en Natuur)
Aluminium werkplateau als hulpmiddel bij het veilig knotten van wilgen.
Wielenwisselaar. (Stigas - Mechanisch loonwerk)
Tractoren, loaders, oogstmachines, vrachtwagens e.d. hebben grote wielen. Bij het verwisselen is veel kracht nodig om het wiel in de juiste nauwkeurige positie te brengen. Bij dit werk wordt piekbelasting van spieren gevraagd en er is sprake van onverwachte bewegingen wat rugklachten op kan roepen. Door de grootte van de wielen en hun gewicht is risico op pletten groot.
Zelfrijdend opraapbandje. (Stigas - Glastuinbouw)
Het inzamelen, oprapen en op stahoogte brengen van plantgoed in kunststof trays