Resultaten (13)
Hazenpest. (Stigas)
Hazenpest is een ziekte die overgaat van dier op mens. Hazen en konijnen, maar ook insecten en teken kunnen besmet raken. Mogelijke ziekteverschijnselen zijn zweren en blaren op de huid, ontstekingen in ogen, lymfeklieren en mond en griepachtige verschijnselen.
Hefmobiel. (Stigas - Hoveniers en Groenvoorziening)
Verplaatsen en vervoeren van o.a. (kuip-)planten en zware objecten, het uittillen van palen.
Hellingrooster. (Stigas - Bos en Natuur)
Rooster om hoogteverschillen en openingen op het terrein te overbruggen voor betere begaanbaarheid te voet en met handbediende transportmiddelen. Het hellingsrooster wordt over de opening, helling of andere oneffenheid op de gewenste looproute gelegd. Vervolgens kan over het rooster gelopen worden, eventueel met een kruiwagen of kar. Bij een drempel kunnen er twee roosters gebruikt worden: één voor de oploop en één voor de afloop.
Hervattingsgesprek. (Stigas)
Wanneer de medewerker het werk kan hervatten, bespreekt u - bij voorkeur op de eerste werkdag - in alle openheid welke zaken belangrijk zijn voor een succesvolle werkhervatting.
Huidbescherming en huidverzorging. (Stigas)
Arbeidsverzuim door huidklachten kost de agrarische sector jaarlijks ongeveer 17.000 werkdagen. Jaarlijks raken zo’n 150 agrarische ondernemers en werknemers zelfs ongeschikt voor hun eigen werk door huidklachten. Belangrijk genoeg om er aandacht aan te schenken.
Hulpmiddel asperges oogsten. (Stigas - Akkerbouw en vollegrondsteelt)
Neemt u contact op met Stigas, telefoon 085 - 044 07 00 (optie 1)
Hulpmiddel om grondeieren te rapen. (Stigas - Pluimveehouderij)
Bij grondeieren verzamelen is sprake van (frequent) bukken bij rapen van de eieren met 1 hand. Met de andere hand wordt een emmer gedragen waar de eieren in worden verzameld. Het langere tijd dragen van een emmer met 1 hand is onprettig en geeft een statische belasting van de schouder- en armspieren en kan een scheve lichaamshouding tot gevolg hebben.
Hydraulisch veiligheidsframe. (Stigas - Mechanisch loonwerk)
Om met shovel ergens onder door te kunnen rijden zonder het veiligheidsframe te verwijderen
Hydraulische coniferenlaadklem. (Stigas - Boomteelt en Vaste plantenteelt)
De hydraulische coniferenlaadklem is een werktuig voor het klemmen en verplaatsen van struiken met kluit. Het wordt gebruikt voor het laden en lossen van gerooide struiken (op een wagen of in een machine). De hydraulische coniferen laadklem is voorzien van 2 klemarmen, waartussen de stam van de struiken met kluit wordt geklemd. De struik wordt door de hijsarm van een kraan opgetild. Bij het positioneren van de laadklem is meestal de hulp van een persoon noodzakelijk. Door middel van een handvat kan (en moet vanuit veiligheidsoverwegingen) de klem goed gepositioneerd worden. De klem is uitgerust met een vaste en beweegbare klemarm. De beweegbare klemarm wordt heen en weer bewogen door een hydraulische cylinder. Om beschadigingen te voorkomen zijn de klemarmen voorzien van een zacht rubber, aan de uiteinden zijn afgeschuinde kunststof doppen geplaatst om de klemarmen gemakkelijk om de stam te geleiden. De hydraulische aandrijvingwordt verkregen via de kraan.
Hydraulische kluitlaadhaak. (Stigas - Boomteelt en Vaste plantenteelt)
De hydraulische kluitlaadbak is een werktuig voor het verplaatsen van bomen en struiken met kluit. Het wordt gebruikt bij het uitrijden, laden of lossen van gerooide bomen of struiken. De kluitlaadbak wordt aangebouwd aan een aandrijvend voertuig. De kluit hangt in een soort vork en de stam wordt omarmd door grijparmen. Bij het werken met de kluitlaadbak is geen 2de persoon noodzakelijk. De hydraulische aandrijving wordt voor de beweging van de machine verkregen via het aandrijvende voertuig. De hydrauliek slangen moeten door middel van snelkoppelingen worden aangesloten. De bediening vindt plaats vanaf de bestuurdersstoel.
Hydraulische lift in put. (Stigas - Bloembollenteelt en handel)
Bukken of bovenschouderhoogte tillen is niet meer nodig bij het stapelen of onstapelen van bakken, kister, dozen, etc.
Hydraulische zijladders. (Stigas - Mechanisch loonwerk)
Met hydraulische zijladders op getrokken balenwagens kun je strobalen veilig transporteren.