Resultaten (9)
Walking floor trailer. (Stigas - Mechanisch loonwerk)
Een walking floor trailer maakt het laden/lossen en het vervoer van strobalen veiliger. Doordat er geen spandbanden meer losgehaald hoeven te worden.
Watergeefkar of Dynnox. (Stigas - Hoveniers en Groenvoorziening)
De Dynnox trek je simpel uit de bestelauto en rijdt je naar de werkplek. Op de Dynnox worden watertanks en benodigde tools geïnstalleerd zodat de medewerker alles bij de hand heeft.
Werken bij warm weer. (Stigas)
Als het kwik hoog oploopt, is het af te raden zwaar inspannend werk te doen. Ook in de kas kan de hitte u parten spelen.
Werknemer ziek- stappenplan. (Stigas)
Onderstaand protocol is van toepassing voor klanten van SAZAS, die hun verzuimbegeleiding via Zorg van de Zaak krijgen. SAZAS heeft de regievoering op de verzuimbegeleiding aan Stigas uitbesteed.
Werkplateau ('Preekstoel'). (Stigas - Bos en Natuur)
Aluminium werkplateau als hulpmiddel bij het veilig knotten van wilgen.
Wet verbetering poortwachter. (Stigas)
In de Wet verbetering poortwachter is geregeld wat werknemers en werkgevers moeten doen om te zorgen dat langdurig zieke werknemers zo snel mogelijk weer aan de slag gaan.
Wettelijk kader. (Stigas)
De afgelopen jaren is er het nodige veranderd in de sociale zekerheid. Wij zetten de meest essentiële wetgeving en de gevolgen daaruit voor u op een rijtje.
WIA. (Stigas)
Vanaf 1 januari 2006 is de WAO vervangen door de WIA: Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen. Het grootste verschil tussen de WIA en de WAO is dat bij de WIA gekeken wordt naar wat een medewerker nog wel kan. Gedeeltelijk arbeidsongeschikten worden gestimuleerd zo veel te werken als hun ziekte of beperking toelaat. De boodschap is dat meer werken loont.
Wielenwisselaar. (Stigas - Mechanisch loonwerk)
Tractoren, loaders, oogstmachines, vrachtwagens e.d. hebben grote wielen. Bij het verwisselen is veel kracht nodig om het wiel in de juiste nauwkeurige positie te brengen. Bij dit werk wordt piekbelasting van spieren gevraagd en er is sprake van onverwachte bewegingen wat rugklachten op kan roepen. Door de grootte van de wielen en hun gewicht is risico op pletten groot.