Resultaten (7)
Zelfrijdend opraapbandje. (Stigas - Glastuinbouw)
Het inzamelen, oprapen en op stahoogte brengen van plantgoed in kunststof trays
Ziek door dieren. (Stigas)
Veel (wilde) dieren dragen ziektekiemen of (multi-)resistente bacteri├źn bij zich. Ook vogels en insecten die hier overwinteren en dieren die worden ge├»mporteerd kunnen vreemde ziektes meebrengen. Sommige infectieziekten kunnen overgaan van dier op mens.
Ziekmeldingsgesprek. (Stigas)
De telefonische ziekmelding is voor de werkgever vaak een eerste contact met een zieke medewerker. Een ziekmelding komt heel vaak onverwacht en bijna altijd ongelegen. Voor de werkgever is het van groot belang om adequaat te handelen tijdens het telefoongesprek. Het verloop van de verdere re-integratie hangt ervan af. Wees daarom goed voorbereid.
Ziekte bij zwangerschap/bevalling. (Stigas)
Meldt een medewerker zich ziek tijdens en als gevolg van haar zwangerschap, dan is het belangrijk dat u dit doorgeeft bij de ziekmelding. In dit geval ontvangt de werkgever namelijk een vergoeding van de loonkosten van het UWV. Wanneer u verzekerd bent bij SAZAS, dan regelt SAZAS deze loondoorbetaling voor u. Daarnaast houdt u uiteraard rekening met de werkbelasting van de betreffende medewerkster.
Ziekte door vogels en pluimvee. (Stigas)
Als u in de natuur werkt en in contact komt met vogels en vogelnesten, loopt u een klein risico op besmetting met dierziekten.
Ziekte van Weil. (Stigas)
De ziekte van Weil is een besmettelijke ziekte die overgaat van mens op dier en ernstige gevolgen kan hebben.