Werkt u met seizoenswerkers? – lees dan even door

Ook ondernemers die uitsluitend met seizoenswerkers werken, zijn verplicht te regelen dat ook deze medewerkers bij een bedrijfsarts terecht kunnen. Ook moeten deze ondernemers een basiscontract met een arbodienstverlener afsluiten. Dit staat in de Arbowet die 1 juli vorig jaar is gewijzigd. Voor deze ondernemers heeft Stigas een speciaal arbopakket samengesteld. “Als fruittelersorganisatie zijn we blij met deze dienstverlening”, aldus Herman Bus van de Nederlandse Fruittelersorganisatie NFO.

“Er werken steeds meer seizoenswerkers in onze sector. Alleen al in de appels en peren zo’n 15.000. Vooral in de peren is de piek heftig; die moeten er binnen drie weken af en als het warm is nog sneller. Je moet als ondernemer op een goede manier aan de regels voldoen. Het aantal ziektegevallen onder seizoenswerkers is niet groot, maar als er iets gebeurt, moet je hen wel op een goede manier begeleiden. De kennis die daarvoor nodig is, hebben de meeste ondernemers niet. Dus dan is zo’n pakket een uitkomst. Het mooie is dat je ook je risico-inventarisatie en -evaluatie op orde brengt. Zo bevorder je de veiligheid op je bedrijf en voldoe je ook aan een belangrijke eis voor GLOBALG.A.P.”

Met het arbopakket voor seizoenswerkers zijn de volgende zaken voor u geregeld:

Wilt u meer informatie of wilt u een pakket afsluiten? Kijk dan hier of bel of mail de Stigas Servicedesk: 085 – 044 07 00, info@stigas.nl

Het laatste nieuws

Ik zoek een contactpersoon in mijn regio