Vertrouwenspersoon – check of jouw sector er al een heeft!

Vertrouwenspersoon

Je medewerkers kunnen op het werk te maken krijgen met agressie en geweld, seksuele intimidatie, pesten en discriminatie. Als werkgever ben je verplicht je medewerkers hiertegen te beschermen door een actief beleid te voeren. Het aanstellen van een vertrouwenspersoon kan hier een onderdeel van zijn.

De sectoren glastuinbouw, open teelten, groen, grond en infrastructuur, hoveniers en groenvoorziening, groente- en fruitgroothandel en dierhouderij hebben de functie van vertrouwenspersoon collectief ondergebracht bij Stigas.
 
Werk je in een andere sector en heeft jouw bedrijf nog geen eigen vertrouwenspersoon? Dan kun je dit ook via Stigas regelen. Lees alle info over een vertrouwenspersoon via Stigas.
-> 
Met ook informatie in meerdere talen.

Iris Voorbergen is een van de Stigas-vertrouwenspersonen: “Wij zijn er voor de eerste opvang van een medewerker die hulp en advies nodig heeft. We bieden een luisterend oor en nemen de wegen die een medewerker kan bewandelen door. Meestal sturen we erop aan om het in de informele sfeer af te handelen. Dat betekent vaak het gesprek aangaan met de werkgever. Ik kan de medewerker bij de voorbereiding ondersteunen of bij het gesprek zelf aanwezig zijn. Mocht het nodig zijn, dan kan ik ook ondersteunen bij het indienen van een officiële klacht of ik verwijs door naar een andere partij, zoals een mediator.”