Resultaten (15)
Bandenhulpring. (Stigas - Akkerbouw en vollegrondsteelt)
Het komt nogal eens voor dat er andere banden op de tractor moeten. Niet alleen moet het loodzware wiel worden opgetild, het moet ook worden gedraaid om het precies op de juiste manier te monteren. Dit is fysiek zwaar werk.
Bandenklem. (Stigas - Mechanisch loonwerk)
De bandenklem is een tilhulpmiddel (voor twee personen) voor het klemmen en vervolgens verplaatsen van banden met een maximaal gewicht van 50 kg. Opmerking: Voor zwaardere banden dienen mechanische bandenklemmen te worden ingezet.
Bedrijfshulpverlening. (Stigas)
Bij calamiteiten moet u werknemers en bezoekers kunnen opvangen en verzorgen. Daarom moet u de bedrijfshulpverlening (BHV) in uw bedrijf regelen. Hoe u dit doet, hangt af van de aard en omvang van uw bedrijf.
Bedrijfsongeval. (Stigas)
Een bedrijfs- of arbeidsongeval is een ongeval dat plaatsvindt bij of als gevolg van werkzaamheden. Kortom, overal waar werknemers aan het werk kunnen zijn. (Verkeers)ongevallen die tijdens woon-werkverkeer plaatsvinden worden niet als arbeidsongevallen aangemerkt.
Beeldschermwerk. (Stigas)
Om prettig te werken achter een beeldscherm zijn de volgende zaken van belang: check of u goed zit, gebruik de muis zo weinig mogelijk, maak de letters eventueel groter, werk niet te lang en te gespannen door en neem beginnende klachten serieus.
Behandelsteun bloedaftappen van biggen. (Stigas - Varkenshouderij)
Bloed tappen van biggen gebeurt door 2 personen. De big moet strak worden vastgehouden en geprikt in een statische en gebukte houding. Bloedprikken van biggen van 15 kg kan voorkomen bij biggenexport naar Duitsland. Hierbij moet bij een groot aantal biggen bloed worden afgenomen.
Bermpaal- en vangrailmaaier. (Stigas - Mechanisch loonwerk)
Het maaien van gras rond reflectorpaaltjes, verkeersbordpalen en vangrailpaaltjes wordt veelal uitgevoerd met een bosmaaier. Het al lopend dragen van de bosmaaier geeft naast belastende weersomstandigheden, benzinestank, trillingsbelasting en geluidsbelasting een forse fysieke belasting.
Beroepsziekten. (Stigas)
Een beroepsziekte is een ziekte of aandoening die is ontstaan als gevolg van een belasting die in overwegende mate tijdens het werk heeft plaatsgevonden. Een beroepsziekte hoeft niet blijvend te zijn, hoeft niet tot ziekteverzuim te leiden en iemand kan er ook weer van herstellen.
Bestratingsklem. (Stigas - Hoveniers en Groenvoorziening)
Machinaal bestraten van tegels en klinkers.
Beweegbare melkvloerput. (Stigas - Melkvee en graasdieren)
Bij het melken van de koeien is de melkveehouder dagelijks urenlang in de melkput werkzaam. Een belangrijk onderdeel van de werkzaamheden in de melkput is het aanhangen van het melkstel. Hierbij is de diepte van de put bepalend voor de werkhouding van de melkveehouder.
Biggenbehandelwagen. (Stigas - Varkenshouderij)
Bij biggenbehandeling is sprake van werken in gebogen en statische houding. Om een goede werkhouding in te kunnen nemen en rustig te kunnen werken is het van belang dat de benodigde middelen op adequate wijze beschikbaar zijn.
Bijen- en wespensteken. (Stigas)
Krijgt u een allergische reactie na een bijen- of wespensteek, zoals hevig jeukende rode bultjes op uw lichaam of ademhalingsproblemen? Of bent u gestoken in uw mond, tong, neus of hals? Ga dan meteen naar de huisarts.
Bijzonder verlof. (Stigas)
Inhoud bijzonder verlof
Buffersysteem (caroussel). (Stigas - Glastuinbouw)
Met een buffer kunnen tempoverschillen in een lijn opgevangen worden. Er bestaan ook geautomatiseerde buffersystemen.
Buisrailstoel. (Stigas - Glastuinbouw)
Werkzaamheden waarbij langdurig wordt gestaan op een buisrailwagen kunnen gewisseld worden met zitten.