Arbocatalogi Open teelten en Hoveniers en groenvoorziening geactualiseerd

Arbocatalogi Open teelten en Hoveniers en groenvoorziening geactualiseerd

De arbocatalogi van de sectoren Open teelten en Hoveniers en groenvoorziening zijn geactualiseerd voor verschillende onderwerpen.

De sector open teelten heeft strodekken en de veiligheid van ventilatoren als belangrijke onderwerpen geactualiseerd. Voor de hoveniers en groenvoorziening gaat het om: bestraten, vierwielige trekkers, werken met de minigraver en arbobeleid (nieuw). 

Dit gebeurde na een positieve beoordeling van de Nederlandse Arbeidsinspectie.

“Het is voor ons belangrijk dat de arbocatalogus actueel is en uitgebreid wordt met thema’s waar ondernemers en werknemers in hun dagelijkse werk mee te maken hebben. Dit praktische handboek draagt bij aan een veilige en gezonde sector. De arbowerkgroepen geven aan welke onderwerpen belangrijk zijn en geven input om deze zo actueel mogelijk te maken”, vertelt beleidsadviseur Lisette de Groot van Stigas. 

Over de Arbocatalogus 

Ongelukken op je bedrijf of ziek worden, als ondernemer zit je er niet op te wachten. 
Het uitzoeken van arboregels vraagt veel tijd en je hebt meer aan je hoofd. De Arbocatalogus biedt uitkomst, voor jou én voor jouw eventuele medewerkers of gezinsleden. 

Dit praktische online handboek helpt bij het opzetten van een gezonde en veilige bedrijfsvoering. Voor de meest voorkomende knelpunten en aandachtsgebieden zijn oplossingen en aanbevelingen op een rij gezet. De inhoud wordt steeds geactualiseerd. 
De Arbocatalogus is opgesteld in opdracht van en in samenwerking met LTO Nederland, FNV, CNV Vakmensen en door Stigas.

De arbocatalogus open teelten kent de volgende deelsectoren: akkerbouw en vollegrondsteelt, boomteelt en vaste planten, bloembollenteelt en – handel en fruitteelt.

-> Naar de verschillende arbocatalogi