Checklist voor een werkplekonderzoek

Tijdens een werkplekonderzoek kijkt de Stigasadviseur of de werkplek of werkomgeving gezonder en veiliger kan. En of de medewerker zijn werktechniek kan aanpassen aan zijn eventuele beperkingen. Na afloop ontvang je een advies met de verbetermogelijkheden.

Wat voor checklist gebruikt de adviseur?

Bij het in kaart brengen van de veiligheid van de werkplek onderzoekt de Stigasadviseur een aantal aspecten. Je zou het een checklist kunnen noemen. Nadat hij de aanleiding en het doel van het werkplekonderzoek helder heeft geformuleerd komen onder andere de onderstaande zaken aan de orde. Allemaal hebben ze een link met de veiligheid en de gezondheid op de werkvloer:

  • Is de medewerker zich bewust van zijn houding?
  • Wisselt de medewerker regelmatig van houding?
  • Moet hij regelmatig draaien/omgedraaid werken?
  • Bestaat het risico op misstappen en/of vallen?

Dit zijn dus enkele aspecten die tijdens het werkplekonderzoek worden onderzocht.

Meer weten? Download een voorbeeldrapportage

Benieuwd naar de andere vragen uit de checklist en naar hoe de rapportage van een werkplekonderzoek eruit ziet? Vraag dan een gratis voorbeeldrapportage aan.

Twijfel je nog? Nu is het juiste moment!

Want dankzij een tijdelijke subsidie van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en Colland Arbeidsmarkt kunnen bedrijven dit jaar kosteloos een werkplekonderzoek laten doen.

Geïnteresseerd?

Neem dan contact op met de Stigas Servicedesk: 085-0440700 of mail: info@stigas.nl. Wil je gebruik maken van de subsidie, wacht dan niet te lang, want OP=OP!

→ Lees meer over Stigas veiligheid
→ Is een werkplekonderzoek verpllicht?
→ Ga in gesprek over de RIE
→ Lees meer over de RIE
→ Bekijk alle veiligheidsdiensten van Stigas