Werken aan morgen is een unieke aanpak voor duurzame inzetbaarheid in de agrarische en groene sector.
Het maakt niet uit hoe groot of klein je bedrijf is. Met dit programma krijg je de handvatten om succesvol aan de slag te gaan met thema's die zorgen voor gezonde medewerkers in een gezond bedrijf.
Let op! De subsidieperiode loopt tot december 2025. Bedrijven in de agrarische en groene sector kunnen in deze periode kosteloos gebruikmaken van de onderstaande activiteiten.
Waarom Werken aan morgen?
Als werkgever wil je natuurlijk het beste voor je medewerkers, maar hoe begin je met duurzame inzetbaarheid, en hoe houd je de aandacht vast? Waar liggen de knelpunten, en hoe haal je dat boven tafel? Hoe sluit je aan bij de behoeften van je medewerkers én de
doelstellingen van je bedrijf? Ook kan het lastig zijn om de juiste acties en interventies te kiezen, wanneer kies je nu voor een gezondheidscheck, vitaliteitsscan of coaching? Daarnaast wil je dat leidinggevenden en medewerkers actief deelnemen en de waarde ervan inzien, en is het belangrijk om de resultaten zichtbaar te maken om draagvlak te behouden.
Bedrijfsaanpak:
Zoek je naar een manier om de vitaliteit, het werkplezier en de inzetbaarheid van je medewerkers te vergroten? Nu en op de langere termijn? Dan is de bedrijfsaanpak Werken aan morgen er voor jou! Uitgangspunt is wat voor jouw bedrijf op dit moment belangrijk is.
De vitaliteitsscan:
Een digitale vragenlijst die meet in hoeverre medewerkers lichamelijk en geestelijk in staat zijn hun werk te doen. Het is een breed medewerkersonderzoek dat op individueel niveau en op groepsniveau inzicht geeft. Deelname is bij voorkeur op bedrijfsniveau maar kan ook individueel. Bij een rode of oranje score krijgen deelnemers een gesprek met een Vitaliteitscoach aangeboden. Ga direct naar de vitaliteitsscan >
Vitaliteitscoaching:
Vitaliteitscoaching helpt medewerkers om lichamelijk, mentaal en emotioneel beter te functioneren door uitdagingen in je werk te onderzoeken. Een coach helpt bij het scherper krijgen van doelen, het bepalen van doelen en het zoeken naar de juiste vervolgstappen.
De gezondheidscheck:
Deze bestaat uit de vitaliteitsscan gevolgd door enkele fysieke tests (o.a. BMI, bloeddruk, cholesterol, suiker). Hierbij wordt gekeken naar algemene gezondheid (gevolgen van leefstijl) en risico’s en gezondheidsklachten in relatie tot het werk. Afhankelijk van de risico’s in jouw werk, kunnen hier andere fysieke testen toegevoegd worden. Denk bijvoorbeeld aan een gehoortest.
Groeikrachtsessies:
Vitale en inzetbare medewerkers zijn bepalend voor de wendbaarheid en de toekomstbestendigheid van je onderneming. Daarom is het belangrijk van elkaar te weten wat er leeft en met elkaar het gesprek aan te gaan. Dat gebeurt tijdens de dialoogsessies groeikracht van Stigas. Na afloop ontvang je een groepsrapportage met een persoonlijke toelichting. Lees meer over de Groeikrachtsessie >
Aanpak fysieke belasting:
- Bij een werkplekonderzoek (WPO) bekijkt een Stigas adviseur hoe de werkplek en werkomgeving verbeterd kunnen worden. En of de manier van werken aangepast kan worden aan beperkingen. Kortom, wat kan beter zodat medewerkers gezond hun werk kunnen blijven doen?
- Wil je fysieke belasting duurzaam aanpakken? Dan is het mogelijk om de Train de trainer aanpak in te zetten. In deze aanpak worden medewerkers getraind om collega’s te helpen de fysieke belasting te beperken. Zo hou je de aandacht hiervoor vast.
Wij staan voor je klaar
Geïnteresseerd?
Vul het formulier in en wij nemen snel contact met je op om de mogelijkheden voor jouw bedrijf te bespreken!